pondělí 2. listopadu

O B S A H

Co je nového v České republice:

  • Komentovaný přehled zpráv z ČR Odkazy:
  • Přehled nejzajímavějších článků z poslední doby Jak zachází Česká republika s "cizinci"?
  • Franz Kafka se srpem a kladivem: Oficiálnímu úřednickému lidu jde o váš čas (Laurie Lind) Principy mezinárodní politiky:
  • Uplynulo 350 let od uzavření Vestfálského míru na konci třicetileté války, dne 24. října 1648. Principy této dohody platily až do roku 1989 (Observer) Sdělovací prostředky:
  • BBC se pokusila potlačit informaci, že pravá ruka Tonyho Blaira, ministr Peter Mandelson je homosexuál
  • Krize identity BBC: Britská veřejnoprávní rozhlasová a televizní stanice neví, co má dělat v novém digitálním světě Česká politika:
  • Můj poslanec (Jindřich Pařík)
  • Agrární komora ČR vede nepřesvědčivý boj
  • Omezení politikové (Jiří Jírovec)
  • Mluvčí politiků se smějí vracet k novinářské práci (Jaroslav Veis)



    Ikona pro Vaši stránku...

    |- Ascii 7Bit -|- PC Latin 2 -|- ISO Latin 2 -|- CP 1250 -|- Mac -|- Kameničtí -|


  • Agrární komora ČR vede jménem zemědělců nepřesvědčivý boj

    (Jméno i adresa autora jsou známy.)

    Važení přátelé,

    zasílám Vám osobní postoj k Vašemu příspěvku ze dne 29.10.98.

    Kdyby se dalo AK ČR ve veřejnoprávních mediích více prostoru určitě by se tím poodkryly karty, s kterými chce tato strana manipulovat. Ovšem obecné teze, či ještě obecnější výroky pana presidenta Hlaváčka vedou k plochosti reakce publika.

    Publikum je již smířeno s katastrofálním stavem zemědělství a se zdražováním. A tak musím chtě nechtě souhlasit se stanoviskem pana Čulíka a částečně i se stanoviskem pana Jírovce. Oba se vlastně, po svém, dobře vyjadřují k této problematice. A svým způsobem se doplňují. Nejlepší by ovšem bylo, pokud by dali internetovskému publiku více informací i tyto strany. Možná by pan Jírovec mohl přispět troškou do mlýna s konkrétními citacemi či údaji o stavu kanadského zemědělství nebo, chcete-li, jak to tam vlastně chodí. Pan Čulík by zase mohl, jako novinář, porýpat v té naší problematice.

    Mé laické stanovisko k odpovědím na otázky, které dostal pan president Hlaváček je, že odpověděl velmi mlhavě.

    Je to asi rok, kdy se u Břeclavi konala protestní akce AK ČR (zemědělců) - kromě televize a povídání tam byla rakev a mnohé jiné atributy, které měly navodit katastrofickou vizi o zemědělství. Nic víc.

    V loňské roce se také sypaly zemědělské produkty před MZe ČR. Ale kdo si na to dnes vzpomene !? Nikdo, ony byly vlastně v rámci "protestní akce dodány", takže si je přítomní rádi rozebrali a otestovali ve svých kuchyních. Ale tehdy "tam" byl pan Lux. Co by asi dělala AK ČR dnes, kdyby tam byl ještě nyní ?

    Všimněte si prosím, že aktivita AK ČR se zvýšila po volbách a to jmenováním nového ministra. Ale jinak nic moc. Pořád se dováží laciné víno, laciné vinné hrozny (i za 0,05 DM á kg !!!) i cukr a jiné komodity. Neustále slyšíme otřepaná klišé ze strany AK ČR o potřebě čehosi a tak dále. A Agrární komora ČR vyjednává, nebojuje, probůh, kolik let ještě bude !?

    Není ovšem AK ČR spoluodpovědná za stávající stav našeho zemědělství ? Podle mne je. Pokud je či byla situace zlá, měla zasáhnout dostupnými prostředky (blokáda, nátlak a podobně) již dříve a tak ochránit zájmy svých členů. Ona je přeci partnerem vlády.

    Franta Vonásek, který má 5 krav a 10 ha půdy, nemůže prosadit nic moc. A když by chtěl něco blokovat, těžce na to doplatí. Možná by skončil v Bohnicích (přinejlepším). Ale AK ČR zastupuje takových subjektů více nebo snad ne ? Ti se do Bohnic nevejdou (úsměv).

    Poté co jsem panu Čulíkovi zaslal předchozí příspěvek o AK ČR a ministru Fenclovi, neuběhlo ani 5 dní a v lokálním tisku se objevil článek na téma - Jihomoravští zemědělci budou protestovat sami - kde je uvedeno (opět vyjímám)>

    "Několikatýdenní intenzivní jednání s vládou neměla zatím zásadní výsledek, přestože ministr zemědělství Jan Fencl je často označován za spojence agrárníků. Prezident AK ČR ing. Václav Hlaváček na čtvrteční tiskovce v Břeclavi upozornil, že špatná ochrana domácího trhu má počátky už v roce 1991. Tehdy ČR uzavřela značně nevýhodnou asociační dohodu EU a problémy se kumulovaly: (...) "Blokády, v západní Evropě běžné, neuznává šéf Sdružení soukromých zemědělců Josef Stehlík. Ten tvrdí, že komora hájí zájmy především větších zemědělských družstev a společností a při tom u nás přetrvává model socialistické výroby." (Břeclavsko, 27.10.98)

    Tento článek pouze potvrdil moji doměnku, že AK ČR nemůže za současného stavu nikterak vyvíjet tlak na vládu, je-li (pravděpodobně) propojena přímo s ministrem zemědělství Fenclem. A pes je tak zakopán jinde.

    Až dokáže ministr zemědělství ing. Jan Fencl, že není členem představenstva AK ČR a nezastává významné funkce v mnoha jiných firmách, eventuelně tyto posty opustil již před volbami a s dostatečným předstihem. Pak možná uvěřím. Pak možná uvěřím panu Hlaváčkovi (AK ČR), ministrovi či zástupcům ČMVVU a podobně.

    Mimochodem - dnes jsem se opět podíval na www.justice.cz a pod Agrární komorou ČR je neustále stejný záznam ze kterého vyjímám:

    prezident:

    Ing. Václav Hlaváček, CSc., r.č. 520922 / 193  Nikolčice č. 69 , PSČ: 69002, Stát: Česká republika

    Platí od: 07.04.1998

    člen představenstva:

    Ing. Jan Fencl , r.č. 420612 / 418  Hodonín, Měšťanská 2, PSČ: 69501, Stát: Česká republika

    Platí od: 07.04.1998

    Co vy na to - pánové. Nyní se odpověď pana Hlaváčka v televizi a možná i přístup ČT pod taktovkou Jakuba Puchalského jeví zcela, ale zcela jinak !!!

    Zkusil se někdo z čtenářů podívat do justice i na pan Hlaváčka ? Pokud ne, přikládám dnešní výpis (29.10.98)

    Jméno:Ing. Václav Hlaváček CSc.

    Firma:Okresní agrární komora Břeclav IČO:63491486

    Angažmá:Statutární orgán - člen představenstva

    Firma:Zemědělské družstvo Hustopeče u Brna, družstvo, ve zkratce ZD

    Hustopeče u Brna, družstvo IČO:63470373

    Angažmá:Statutární orgán - člen představenstva

    Firma: ZVOS Hustopeče, akciová společnost IČO:63470381

    Angažmá:Statutární orgán - člen představenstva

    Firma:Agrární komora České republiky IČO:47674768

    Angažmá:Statutární orgán - prezident

    Firma:Jižní Morava, a.s. IČO:47901837

    Angažmá:Statutární orgán - člen představenstva

    Pod vlivem Akta X dám sugestivní otázku - "Nejsou za tím vším mimozemské civilizace či spiknutí tajných služeb???".

    Závěrem:

    Dlouho, velice dlouho, bude trvat narovnání morálního úpadku naší společnosti. Nejenom v oblasti veřejnoprávních medií, ale i v oblasti státní správy. Ale toto narovnání bude vyváženo těžkým bojem o vlastní místo na slunci pro každého zemědělce - i toho Frantu Vonáska s 5 kravami a 10 ha půdy. Přežije-li ovšem ve stínu agrárních lobby. Ale to je již jiná kapitola.

    Tedy všem těm, kteří se snaží o tento skutečný boj držím palce.

    AK ČR však palce držet nemohu. Používají špatný model boje. Stačí jedna rána pod pás a vše je v tahu. Odkryl jsem karty pánům z AK ČR i vlády. Ale tyto karty jsou vyloženy již dlouho na Internetu, jenom je nutné je nalézt a položit na stůl. Tehdy se vše začne jevit jako fraška a umné předivo celého tohoto loutkového divadla.

    Rád bych poznal metody a praktiky ČT a AK ČR.

    (Autorovo jméno a adresa jsou známy.)



    |- Ascii 7Bit -|- PC Latin 2 -|- ISO Latin 2 -|- CP 1250 -|- Mac -|- Kameničtí -|